Dansend door het leven?!

Of je altijd dansend door het leven moet? Gelukkig niet! Dat lijkt me doodvermoeiend. En zelfs als je dat zou willen, zal dat niet gebeuren. Natuurlijk is het fijn als er momenten zijn waarop je kunt dansen van geluk. Maar er zijn zat momenten dat je worstelt met jezelf of met anderen, dat je moeite moet doen, door moet zetten, onzeker bent, je je dood irriteert of je kapot schaamt. Dat hoort erbij als je jezelf wilt ontwikkelen, of wilt doen wat echt belangrijk voor je is. Soms lijkt het of anderen succes hebben en een vervullend leven zonder moeite. Gelukkig realiseren we ons ook dat dit niet zo is. Vaak is een zinvol bestaan juist hard werken.

Als (team-)coach, trainer en adviseur werk ik met mensen in organisaties die succes willen en dansend door het leven willen gaan. Ik leer hen dat dat hand in hand kan gaan met onzekerheid, schaamte, spanning en andere ongemakken. Uiteindelijk gaat het erom dat je energie steekt in datgene waar je invloed op hebt. En dat je leert om niet alleen voor de organisatie te zorgen, maar ook voor jezelf en jouw collega’s.

In mijn eigen leven loop ik soms aan tegen de angst om te falen. Tegelijkertijd ken ik de voldoening om me daar niet door te laten leiden, maar stap voor stap richting mijn doelen te gaan. Mét trillende knieën. En de voldoening kan soms niet groter zijn.

Lees hierover in het boek: Hoe train ik mijn Verdraagspier ISBN9789090320038.

Deel dit bericht op